Vidste du, at..

  MIG/MAG-svejsning er den mest brugte svejsning til reparation og ombygning af biler.
MIG/MAG-svejsning er CO2-svejsning og en af de mest benyttede og alsidige svejsemetoder til både manuel svejsning og robotsvejsning.
MAG-svejsning er det man i dagligt tale kalder CO2-svejsning, og er den mest anvendte svejseteknik til reparationer og ombygning af biler.
Det er den letteste svejsemetode at lære, og til steder, hvor metallet ikke tåler for meget varme, kan man med fordel bruge teknikken til at punkt svejse.
Ren kuldioxid er en billig gasart, og den giver en god indtrængning i materialet, dog sprutter den mere ved sammensvejsning af rene metaller end visse typer blandgas.
Til svejsning af stål anbefales 5-12 l/min.
Ved for lille co2-tilførsel, kan gassen ikke holde svejsningen fri for den omgivende luft, og ved for stor co2-tilførsel, vil der blive ført noget af den omgivende luft med ind i co2-strømmen. Hvis der kommer luft til lysbuen og smeltebadet, vil det mindske styrken af den færdige svejsning.

 

  Tilslut større co2 flasker til dit akvarieudstyr
hvis du har en regulator til dit akvarie udstyr der bruger engangsflasker med M10X1 gevind, kan du med denne adapter få regulatoren til at passe på større genopfyldelige flasker.
Skrue adapteren i regulatoren hvor du normalt placerer engangsflasken, og du har en regulator der passer til større flasker.

Dette vil give en væsentlig besparelse på co2 prisen
 

Co2 nippel adapter W21,8 ~ M10x1

  Genopfyldnings kit
du har mulighed for at genfylde dine engangsflasker med M11x1 gevind fra større flasker indeholdende levnedsmiddelgodkendt co2 (E-290) ved hjælp af disse adaptere.

 

1. Adapter w21.8 omløber til w21,8 omløber

2 Adapter til engangs co2-flasker M11x1

Fremgangsmåden er som følger:
1 Tilslut adapter 1 til moderflasken (spænd forsvarligt, brug værktøj)
2 Tilslut adapter 2 i den anden med af adapter 1 (spænd forsvarligt, brug værktøj)
3 Tilslut engangsflasken til adapter 2 (spænd forsvarligt, kun med hånd)
4 Åben moderflasken, og vent på fyldningen foretages.
5 Efter fyldningen lukkes moderflasken.
6 Afmonter engangsflasken. (vær forsigtig ved adskillelsen (brug handsker) for at undgå forfrysninger)

Det bedste resultat opnås ved at afkøle engangsflasken, og at moderflasker uden stigerør vendes på hovedet så det er fordråbet co2 der overføres.
Lad overførslen fortsætte et stykke tid, selv om at det ikke kan høres at der overføres co2, da der stadig opbygges tryk efter lyden forsvinder.

ADVARSEL:
Da engangsflasker ikke oprindeligt er beregnet til genopfyldning, må flasker ikke genfyldes hvis der er det mindste tegn på skade såsom rust, buler eller defekt på ventilen.
Sådanne defekte flasker skal kasseres omgående.


 

  Tilslut din friskvandskøler til større co2 flasker
du kan forbinde din friskvandskøler til større co2 flasker ved hjælp af disse standard regulatorer: 
Du vælger regulator efter tykkelsen på yderdiameteren, af udgangsslangen på regulatoren du bruger for nuværende. Udgangsslangen trykkes ind i Push-in fittings på den nye regulator, som derefter tilsluttes en genopfyldnings Co2 flaske med W21.8 gevind. Disse flasker indeholder typisk fra 2 til 10kg. Co2, (desto større flaske du vælger desto større bliver besparelsen.)
Åbn for flasken, juster regulatoren og nyd det friske vand og den store besparelse.

 
Regulatorerne findes også i denne type

  Flaskebatteri
ved brug af højtryksslange (varenummer 30013) og tilslutningsstykket (varenummer 30015) kan standard co2 flasker med W21,8 gevind samles til et flaskebatteri.
 


 

  Den originale ventil i SodaStream flasker tillader ikke genfyldning.
ventilen er forsynet med en kontraventil der lukker hvis der forsøges at trykke co2 i flasken.
Derfor, hvis man selv ønsker at genfylde sine tomme Sodastream flasker, er det nødvendigt enten at købe en flaske med ventil (varenummer 30371) der tillader genfyldning, eller udskifte ventilen med en ventil (varenummer 30243) der tillader genopfyldning.

 

Billedet viser den originale ventil
der ikke tillader genfyldning.

 
 
 
 

Lukket for kommentarer.