Vin-karbonering

SR LogoSådan laver du mousserende vin   –   Tvangs karbonering af vin med CO2-gas

Tvangs karbonering af vinen med CO2-gas gøres ved at afkøle vinen til lige over frysepunktet. Dette får nemmest vinen til at absorbere CO2-gas. Derefter tilsættes CO2-gasen under tryk, som derved tvinges ind i vinen. Processen med at tvangs karboner vin er egentlig ikke anderledes end, hvordan kommerciel sodavand eller øl karboners.
Det gøres på samme måde, eneste forskel er trykket der tilsættes, øl og sodavand ligger under, ca. 35 PSI (pund per kvadrattommer) CO2, mens en mousserende vin er omkring 65 til 75 PSI. (3,8 til 5,2 BAR)

Investering:
Der skal du bruges en tank til at opbevare vinen i for at absorbere CO2. (En Cornelius tank er velegnet til dette formål) Derefter skal der bruges en CO2 flaske og en CO2-regulator.

CO2. Regulatoren giver dig mulighed for at kontrollere, hvor meget tryk der kommer ud af tanken.
Du kan tvangs karboner din vin ved 45 PSI på regulatoren. Hold vinen under dette tryk i et par dage, men 2 eller 3 uger ville være endnu bedre. Dette vil give tid til, at CO2-gasen kommer helt i opløsning med vinen, hvilket gør det sværere for gasen at undslippe når trykket fjernes. Vinen skal være omkring 1° C. i løbet af denne tid.

Denne fremstillingsproces er ikke lovlig i EU til mousserende vin, og må derfor kun benyttes til egen brug.

ADVARSEL: Du vil arbejde med højt tryk udstyr og vin. Sørg for at bære beskyttelses tøj, især øjen- og ansigtsbeskyttelse.

Lukket for kommentarer.