Quick Guide

Quick Guide til brygning

– STEP 1 Maskinen samles og gøres klar til tryktesten.
– STEP 2 Fyld vand op til markeringslinien og tilfør kulsyre ved brug af kulsyre regulatoren indtil ventilen selv aktiveres (ca. 12-15 psi). Lad maskinen stå, gerne 10-15 minutter, så du kan holde øje med om trykket falder. Er maskinen tæt hældes vandet ud.

NB! Falder trykket til under 10 psi kan det tyde på der er en utæthed et sted. Hvis ikke det drypper med vand, skal utætheden findes ved pakningen til skruelåget, pakningen til kulsyre regulatoren eller pakning til trykmåleren. Utætheden kan findes ved at man pisker lidt sæbevand op i en skål og tilfører skummet herfra omkring de nævnte steder. Hvis pakningen ved låget er utæt må man forsøge at afmontere pakningen og tilse den, for herefter at genmontere den. Hvis det er kulsyre regulatoren eller trykmåleren, kan man forsigtig prøve at dreje henholdvis kulsyre regulatoren 1/8 del til en kvart omgang og trykmåleren indtil den er strammet og så herefter trykteste forfra. Om nødvendigt må man adskille maskinen og stramme til for igen at samle og trykteste.
Hvis trykket i din Beermachine falder under 10 psi, så er det største problem, at forbruget af kulsyre patroner bliver større.
– STEP 3 Fyld ca. 3 liter vand i maskinen samt ca. ½ dl. klorin i. Luk maskinen til (husk at afskumningsdisken ikke må være monteret!) og ryst forsigtigt vandet rundt i hele maskinen, så alle hjørnere er blevet decinficeret. Lad det gerne stå 10-15 minutter i maskinen hvor man til sidst igen ryster vanden forsigtigt rundt. Afslut med at tappe lidt vand af, for at decinficere tappehanen også. Hæld blandingen ud og skyld efter 3-4 gange med rent vand. Herfra er det vigtigt at man er påpasselig med bakterier. Sørg for at vaske hænderne.
– STEP 4 Brygning kan starte. Hæld ca. 3 liter vand i maskinen. Klip hjørnet af en pose Beermix og hæld indholdet i maskinen. Når den er tømt skal man åbne for ølmix posen og tage den lille pose med gær ud. Åben gær posen og hæld gæren i maskinen. Nu skal resten af vandet blot tilføres op til markeringen. Montér afskumningsdisken og sæt koppen på låget og luk herefter maskinen.
Placér maskinen et sted den kan stå uforstyrret de næste 3-5 dage. Den må ikke stå i direkte sol, men gerne et mørkt sted hvor der er 20-25 grader. Husk der må ikke tilsættes CO2 under gæringsprocessen.
Hold øje med gæringen i perioden og bemærk når trykket begynder at aftage. Herefter skal maskinen i køleskabet.
Hvis du vil udskrive Quick guiden, så benyt print ikonet nederst til venstre.

God brygning !!!

Lukket for kommentarer.