Processen

Hvordan forgår det ?

En Beermix pose indeholder helt naturlige råvarer, ligesom alle andre bryggerier bruger. Råvarerne sammensættes og bearbejdes af professor Dr. Michael Lewis i USA til det man i fagsproget kalder en urt. Af transportmæssig hensyn, så spraytørrer man urten, så det bliver til et fint pulver, som fyldes i Beermix poser. Derved sparer man som forbruger noget der svarer til en hel dags arbejde.

Når en Beermix opløses i 10 liter vand, så svarer det altså til den samme urt, som da det forlod fabrikken. I denne tilstand er det klar til gæring. Inde i hver Beermix ligger et lille brev ølgær. Indholdet af denne hældes sammen med Beermix og vand ned i Beermachine og maskinen lukkes til. Herefter placeres Beermachine i stuetemperatur mellem 21-25 grader, aldrig i direkte sollys og gerne hvor der er en stabil temperatur hele døgnet.

Når gæren er tilsat og urten nærmer sig 20 grader, så begynder gæren at omdanne malten (sukkerstofferne) helt naturligt og biologisk til alkohol i løbet af 3-5 dage. Under gæringsprocessen udvikles der også naturligt CO2 (kulsyre). Med CO2 udviklingen dannes der et overtryk i maskinen. Det har flere fordele: kulsyren skal bruges til at tilsætte til øllet under nedkøling. Pga. det høje tryk, så afgives der ikke specielt meget lugt i forbindelse med gæringsprocessen.
Når gæringen er aftagende, hvilket man kan følge på trykmåleren, placeres Beermachine i køleskabet for at blive kølet ned. Her skal det stå i ca. 4-5 dage, hvorefter det er klar til at tappe direkte fra Beermachine. Nemt og smart.

CO2´en konserverer samtidig øllet ved at sikre der ikke kommer ilt til. Derved er øllet holdbart og frisk i op til 6 måneder, hvis blot man sørger for at der tilføres lidt ekstra CO2 således der altid er en smule overtryk i maskinen.

Mere enkelt bliver det ikke !

MixPouring2000

Lukket for kommentarer.