Dansk vejledning til Young’s beerkit

Hjemmebryg med Young’s Brew Buddy 40pt øl startpakke

følgende udstyr og ingredienser er inkluderet i dette startsæt:

1 x 25 liter gæring container til at brygge i.

1 x 25 liter gæring container låg til at dække gæring container og forhindre forurening.

Hydrometer til at kontrollere, at gæringen er komplet

Syphon og klips til at overføre øl fra oprindelige beholder til en anden beholder eller flasker.

1 ølsæt (beerkit) til fremstilling af øllet.

1 x øl gær til at starte gæringen.

1 x sterilisator til at rense og steriliserer alt udstyr.

 

Ud over dette kit, vil du også skulle bruge enten en 19 liters fustage/tønde eller 38 stk. 500ml. øl flasker

  1. Rens alt udstyr med en sterilisering opløsning.
  2. fjerne etiketten og placer dåsen i varmt vand i 5 minutter for at blødgøre indholdet.
  3. mens indholdet blødgørende kog 3,5 liter (6 UK Pints) vand.
  4. Åbn dåsen og hæld indholdet i din rengjort og steriliseret gæring container (25 liters spand).
  5. Tilsæt den kogende vand til objektbeholderen gæring.
  6. Tilsæt 1 kg sukker. Normal sukker kan bruges.
  7. Bland indhold grundigt for at opløse sukker og malt ekstrakt.
  8. Tilføj 19 liter (33 pints) koldt vand for at bringe volumen op til 5 gallon. Rør rundt og lad det stå indtil temperaturen når op på 18-21° C.
  9. drys den medleverede gær udover væske og rør grundigt.
  10. dække den gærende beholder med låg og vandfyldte luftsluse(gærlås), og anbring den i en varmt område på mellem 18-21° C.
  11. Lad beholderen stå for gæring.
  12. gæringen vil være komplet, når boblerne har stoppet (mellem 4-6 dage). Alternativt kan du kontrollere, at gæringen er stoppet når din hydrometer aflæsning er konstant i 3 dage (Se noter om hydrometer aflæsning længere nede)
  13. tap øllet i enten en trykreguleret beholder eller øl flasker (sikre at disse har været steriliseret på forhånd), vær omhyggelig med ikke at ophvirvle bundfaldet i gæringstanken (Se noter om stikning længere nede)
  14. Tilføje en halv teskefuld sukker pr pint til hver flaske (eller højst 85g (3 oz) pr. 19 liter (5 gallon) tryktønde)
  15. Forsegle flasker/tryk tønde. Opbevar flasker eller tønde et varmt sted i to dage.
  16. flytte flasker eller tønde til et køligt sted i 14 dage eller indtil øllet er klart.

 

Din øl er nu klar til at blive serveret og nydt.

Think Drink………………………..Think Young’s

Begynder omstikning instruktioner hvis du ikke har brugt hævert (syphon) før, bedes du følge disse instruktioner omhyggeligt.

  1. a) Placer en tom beholder ca. 50 cm. under den oprindelige gærings beholder.
  2. b) nedsænkes enden af sugerøret, således at enden er omkring halvvejs ned i øllet. Fastgør slangen til beholderen ved hjælp af klipsen som er forudsat på sifon røret. Pas på ikke at forstyrre bundfaldet i bunden af beholderen. Du behøver ikke at røre den oprindelige gæring beholder igen før instruktion d).

c)kryb til et niveau under den oprindelige gæringstank og fortsætte med at suge i slutningen af sifon røret (i et sug … stop ikke!) før du ser øl flyder forbi bunden af den oprindelige gæring beholder – så hurtigt sæt sifon røret ind i den anden tom container. Øllet bør nu strømmer fra første beholder til den anden beholder.

Hvis øllet ikke flyde men returnerer til den originale beholder betyder det at du ikke har suget længe nok – væske kun flyde ned ad bakke.

  1. d) som det flydende niveau falder i den oprindelige beholder, sænkes forsigtigt og langsomt sifon røret yderligere i øllet ved forsigtigt at skubbe sifon røret gennem klipsen (Fjern ikke klipsen). Holde øje med at den anden enden af sifon røret stadig er godt nede i den anden beholder.
  2. e) for at få den maksimale mængde øl overføres, kan du meget omhyggelig, sænke suge enden af sifon røret lidt ned i bundfaldet – men det kræver dygtighed at undgå at bundfaldet overføres også.

 

Begyndere Hydrometer instruktion

Hvis du ikke har brugt et hydrometer før, bør du følge disse instruktioner omhyggeligt.

 

VIGTIGT brug altid hydrometer forud for aftapning. Aftap ikke før S.G. er faldet til mellem 1,006 – 1.000

  1. a) fyld et test glas indtil 20 mm af toppen
  2. b) put hydrometer i test glasset, skub det ned til bunden, så det har mulighed for at flyde op og finde det er korrekte niveau
  3. c) S.G. vil være mærket på hydrometer ved samme niveau som overfladen.

 

 

Lukket for kommentarer.